GEVELISOLATIE
Van kleine gevels tot volledige appartementsgebouwen Peeters en zoon is uw partner in gevelisolatie
Waarom buitengevelisolatie?
Buitengevelisolatie is interessant wanneer spouwmuurisolatie geen afdoende resultaat biedt of wanneer de gevel in slechte staat is. Door de gevel langs de buitenkant te isoleren, krijgt deze een nieuwe look en stijgt de waarde van de woning. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor buitengevelisolatie. Hier ontdek je de voordelen, prijzen en afwerkingsmogelijkheden voor het isoleren van de gevel.
Buitengevelisolatie
Bespaar op uw stookkosten
Wanneer u kiest om uw woning te laten bepleisteren, kunt u ervoor opteren om meteen een extra isolatielaag te laten aanbrengen. Dit zorgt gegarandeerd voor lagere stookkosten. Ook de sierpleister die hierbij als afwerkingsmateriaal wordt gebruikt is verkrijgbaar in de gewenste kleur en korrel. Gevelisolatie wordt steeds populairder in de nieuwbouw vanwege de hoge isolatienormen en vanwege de premies die u worden toegekend. Peeters en zoon Gevelbepleistering en gevelisolatie werkt voor het plaatsen van isolatie met de hoogwaardige merken zoals Knauf , Strikolith en Willco. Afhankelijk van uw productkeuze is het al dan niet nodig een voorstrijk te plaatsen. Bekijk onze detailtekeningen om een idee te krijgen van hoe wij precies te werk gaan.
Voor die gevelisolatie in Houthalen-Helchteren en de rest van Vlaanderen kunt u ook aankloppen bij 'Peeters en Zoon Gevelbepleistering en gevelisolatie', wij helpen u graag verder!
Wanneer kiezen voor buitengevelisolatie?
Buitengevelisolatie past men meestal toe wanneer andere isolatiemethoden niet mogelijk zijn of niet tot de gewenste resultaten leiden. Zo kan een spouwmuur bijvoorbeeld te nauw zijn voor isolatie of kunnen er andere problemen met de spouw zijn. Een andere reden om te kiezen voor buitengevelisolatie is een beschadigde gevel. Dit leidt in veel gevallen tot vochtproblemen in de woning. Door de gevel te bedekken met isolatiemateriaal is deze goed beschermd tegen weersinvloeden, behoren problemen met doorslaand vocht tot het verleden en ziet je woning er weer als nieuw uit.
Hoe wordt buitengevelisolatie aangebracht?
Als isolatiemateriaal gebruikt men meestal kunststof platen van polystyreen hardschuim (XPS). Dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en is goed bestand tegen vocht. De isolatieplaten worden met behulp van een lijmspecie tegen de bestaande gevel aangebracht (eventueel ondersteund door een lichtmetalen frame). Hierna kan men de platen bepleisteren of wordt er een houten structuur op de platen aangebracht waarop de gevelbeplating geschroefd kan worden.
Voordelen isoleren via de buitengevel
• De isolatie wordt naadloos aangebracht, dus geen koudebruggen.
• Het comfort in de woning neemt toe.
• Levert een flinke energiebesparing op.
• Geen problemen meer met doorslaand vocht.
• Gevel wordt goed beschermd tegen weersinvloeden.
• Woning gaat er beter uitzien (waardevermeerdering).
• Geen ruimteverlies in de woning (zoals bij binnenisolatie)..Het proces
Het aanbrengen van die gevelisolatie gebeurt in de volgende stappen:
- Kleven van isolatie
- Wapeningslaag
- Wapening universeel glasweefsel
- Voorstrijk
- Plaatsen van sierpleister in gewenste kleur en korrel of steenstrips.
Contacteer ons!
Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?
Neem dan zeker contact met ons op!
CONTACTEER ONS:
Tel.: 011 / 72 73 22
Mob.: 0497 / 87 62 39
Mail: info@
BTW BE 0698.048.919